GeoTrap Harmaavesisuodatin 50 cm korkea, sis. Suodatinmassan A+B

699,00 €
(1 kpl = 699,00 €)
sis. ALV
Tuotteen tietoarkki
Varastossa
Toimitusaika: 7 päivä(ä)

Kuvaus

GeoTrap harmaavesisuodatin on Suomessa valmistettu, tehokas, varmatoiminen sekä yksinkertainen pienpuhdistamo esimerkiksi kesämökin harmaiden jätevesien (esim. saunasta ja keittiöstä) suodatukseen. Teho perustuu GeoTrap-ravinnesiepparimassaan, joka on kehitetty Turun Yliopiston ja Åbo Akademin yhteistyönä.


 • asennus joko maan päälle tai upottaen
 • yksinkertainen huoltaa
 • erinomaiset puhdistustuloksetPikkuvihreän GeoTrap suodatin on toimintaperiaatteeltaan hyvin yksinkertainen (reaktiivinen suodatus). Jätevedet kulkevat suodattimessa GeoTrap-suodatinmassojen läpi ja massa reagoi ravinteiden kanssa siten että ne jäävät massaan. GeoTrap voidaan sijoittaa maan päälle, esim. talon alle tai se voidaan upottaa maahan, niin että vain kansi jää näkyviin. Suodatinmassaa tulee suodattimen sisään kaksi pussia ja yleensä massojen vaihto tehdään kerran vuodessa.


Harmaissa jätevesissä (pesuvesissä) on ravinteita sekä esimerkiksi keittiöstä tulevaa rasvaa ja kiintoainetta, joka on puhdistettava ennen luontoon päästämistä. GeoTrap harmaavesisuodatin hoitaa tämän puhdistuksen tehokkaasti ja siitä voidaan purkaa puhdistettu jätevesi maastoon. GeoTrap on täysin luonnosta peräisin oleva mineraali, jolla on erinomainen kyky sitoa ravinteita, kuten fosforia ja typpeä, itseensä. Fosfori (P) ja typpi (N) ovat ravinteita, jotka luonnon vesistöihin päätyessään aiheuttavat vesistöjen rehevöitymistä.


Pikkuvihreän GeoTrap-harmaavesisuodatin pitää lähiympäristösi puhtaana. Massojen vaihtoväli on 1-2 kertaa vuodessa riippuen käytöstä. Yksi massa-annos GeoTrapia riittää jopa 700 käyttövuorokaudeksi/asukas. Puhdistusta voi myös tehostaa lisäämällä GeoTrapia käytön aikana suodattimeen. Geotrap-suodatin soveltuu vapaa-ajan asuntojen kaikkien harmaiden vesien puhdistukseen. GeoTrap on erinomainen harmaavesisuodatin mökille. Sen kapasiteetti 300 l / vrk, mikä on usein riittävä vapaa-ajan käytössä. Mikäli käytössä on astianpesu- ja/tai pyykinpesukone, voidaan kapasiteettia kasvattaa rasvanerotuskaivon kanssa 600 litraan/vrk. GeoTrap soveltuu myös käytettäväksi pohjavesialueella ja siihen voidaan ohjata myös erottelevan käymälän virtsa.

Kaikkia suodattimia pitää huoltaa määräajoin, jotta voidaan varmistua siitä, että ne toimivat oikein. GeoTrap-suodatin olisi hyvä huoltaa vähintään kerran vuodessa. Vanhat suodatinmassat äyskäröidään pois ja viedään esimerkiksi puutarhakompostiin. Itse massa ei ekompostoidu, mutta se parantaa kompostin ravinnepitoisuutta sekä rakennetta.
Käytetyn massan voi myös käyttää suoraan maanparannukseen tontilla, koska GeoTrap-mineraalista ei ravinteet enää liukene veteen, mutta kasvit pystyvät juuriston entsyymien avulla hyödyntämään niitä.
Tämän kaadetaan uudet suodatinmassat suodattimeen. Tämän jälkeen käyttö voi jälleen jatkua.
Tyypillinen käyttökohde GeoTrap-suodattimelle on perinteinen kesämökki, jossa on kuivakäymälä ja likavesiä tulee saunasta ja keittiöstä. Kaikki pesuvedet voi johtaa samaan suodattimeen, mikäli se maaston ja rakennusten sijainnin puolesta on mahdollista.

Huomioi, että kunnat soveltavat jätevesiasetusta hieman vaihdellen. Ennen hankintaa kannattaa olla yhteydessä oman kuntasi rakennusvalvonta- tai ympäristöpuoleen ja kysyä millaisia vaatimuksia harmaan veden puhdistukselle omalla kiinteistölläsi on.

asennus joko maan päälle tai upottaen

yksinkertainen huoltaa

erinomaiset puhdistustulokset


 • Tutkimustuloksiin perustuva harmaavesisuodatin mökille ja haja-asutus alueille.
 • Käytetty suodatinmateriaali voidaan kompostoida
 • Ei tarvita pH:n säätelyä. Myös kuivakäymälän virtsa voidaan johtaa suodattimeen puhdistettavaksi
 • Alhaiset energiakulutPuhdistusprosessi ei ole niin riippuvainen ympäristön lämpötilasta verrattuna biologisiin puhdistimiin
 • Alhaiset asennus- ja käyttökustannuksetei suuria maankaivuutöitä asennuksessa, voi olla kokonaan maan pinnalla
 • Yksinkertainen, kompakti puhdistusprosessi


Mitat:


 • ilman massoja 25 kg, massojen kanssa 39 kg.
 • korkeus 50 cm alareunan kauluksen leveys 2 cm
 • halkaisija 70 cm


Toimitus sisältö:


 • äyskäri massojen vaihtoa vartenasennus- ja huolto-ohje
 • suodatinmassat A+B yht. 14 kg (yhden vuoden käyttöön)tulo- ja lähtöyhteet sekä tiivisteet
 • suodatinrunko ja -kansi
Tuotekoodi: PIK04

EAN (1 pcs or 1 packet): 6430069510167